12-07-2010
Trænerlegenden Rudi Strittich er død
Trænerlegenden Rudi Strittich er død, 88 år. Ingen andre trænere i klubbens historie har og får næppe nogensinde så imponerende en liste med begejstring at tage med herfra.  

Således vil en statue på Gl. Vardevej faktisk også have sin berettigelse, idet Rudi Strittich står bag fire danske mesterskaber til Esbjerg fB. 

 

Selv fik han som aktiv 4 A-landskampe for Østrig. Rudi Strittich rejste senere rundt i verden og trænede mange klubber i Europa og Sydeuropa, før han i 1961 slog sig ned ved den jyske vestkyst.

 

Afbrudt af et kort mellemspil i Viborg blev Rudi Strittich folkehelt i Esbjerg, da han på fire år skaffede EfB tre mesterskaber 1961, 1962, 1965. I 1962 var EfB tilmeld kommet frem til pokalfinalen, som dog endte med nederlag. Senere overtog han AaB og blev dansk landstræner i 1970. Den post beklædte østrigeren i fem år og førte landsholdet til den olympiske slutrunde i 1972.

 

Efter afslutningen af dette kapitel, der kom til at omfatte 61 kampe, forlod Rudi Strittich Danmark. Det skete for at træne Murcia i Spanien, men i 1976 vendte han tilbage til de velkendte omgivelser i EfB. Og det igen med succes.

 

I 1979 vandt han således sin fjerde DM-titel som cheftræner for Esbjerg fB. Inden da havde han også ført EfB frem til sølv og bronze i 1978 og 1977. Det var bare som om, at Rudi og EfB passede sammen som fod i hose, inden karrieren sluttede i 1980, hvor han stod i spidsen for Austria Salzburg.

 

Helt slippe Esbjerg gjorde Rudi dog ikke, idet han sidste år kunne glæde sig over, at EfB døbte klubbens maskot "Stritiz" efter trænerlegenden. Rudi Strittich døde i weekenden i sit hjemland, Østrig.

Nogen statue af Esbjerg fB's mest vindende træner på Gl. Vardevej bliver det nok aldrig til. Alligevel vil Rudi Strittich til evig tid blive husket af alle os med blå/hvid EfB-hjerte.

 

Æret være hans minde.

Se mere om Esbjerg fB's mest vindende træner her

hvj

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side